Dutch  English  

Draaginformatie

 

Alle babydragers op een rij
Er zijn vele soorten babydragers en draagdoeken op de markt te verkrijgen. Welke draaagdoek kies je, wat is nu de juiste drager voor jou en je kindje.
Bij Bloze Kriekske verkopen wij een groot aantal verschillende babydragers/draagdoek die verantwoord en comfortabel dragen. Met elke drager zijn verschillende draagmogelijkheden mogelijk. Wij hebben ervoor gekozen om dragers te verkopen waar je langer plezier van kunt hebben. De meeste babydragers zijn te gebruiken vanaf de geboorte tot de peutertijd. Sommige modellen lijken op het eerste gezicht erg prijzig, maar als je ziet hoelang je plezier van kunt hebben, zijn ze zeker de investering waard.
Om overzicht te scheppen in het aanbod dat wij leveren, volgt hier een opsomming van de eigenschappen van de babydragers en draagdoeken in ons assortiment. In een tabel kun je alle dragers nog eens met elkaar vergelijken.
Nog steeds moeite met kiezen welke draagdoek/ draagzak geschikt is voor julie, of een vraag over één van onze producten, dan kan je altijd contact opnemen met ons via het contactformulier. Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ringsling NeobulleDe Sling of Ringsling is een erg veelzijdige draagdoek. Deze draagdoek is erg makkelijk in gebruik en wordt ook wel een must-have voor elke ouder genoemd.
De Ringsling bestaat uit een lange lap met aan één zijde twee aluminiumringen. Door het uiteinde van de lange lap door de ringen te halen, creëer je een buidel waarin je je kindje kan plaatsen. De ringen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in ringslings.
Het schouderstuk van onze Slings zijn goed over de schouder te spreiden. Doordat je de doek goed uitspreidt over de schouder, verdeel je het gewicht voor een groot deel ook over je rug en hangt de drager niet aan je nek. Dit is wel het geval bij de meeste draagzakken die je op de markt ziet.
Een sling is vooral geschikt voor korte afstanden, even snel een boodschap doen bijvoorbeeld.
Als je kindje nog klein is zal je vooral op de buik dragen. Als je kindje groter wordt, zal het heupdragen meer favoriet worden. Zo groeit deze drager mee met je kindje.

Een ander groot voordeel van een ringsling is dat hij klein op te vouwen is en zo makkelijk is mee te nemen in een tas. Je hoeft de drager niet steeds los te maken uit de ringen. Als eenmaal de stof door de ringen is gehaald, kun je hem makkelijk om je schouders slaan, kindje erin en aanspannen door aan de staart van de doek te trekken. Losmaken gaat ook erg makkelijk; door de bovenste ring iets omhoog te wippen, haal je de spanning van de doek. Dan kun je je kindje eruit tillen en de doek weer afdoen.
De sling is dus een erg praktische doek, te verstellen voor meerdere personen en een echte meegroei-doek.
Een Sling is uitermate geschikt voor pasgeboren baby’s en voor peuters die af en toe ook zelf willen lopen. Mensen met schouder- en rugklachten en mensen die uren lang willen dragen zullen echter meer comfort vinden in een drager die over beide schouders wordt gedragen zoals een Mei Tai, een geweven draagdoek of een gestructureerde babydrager zoals bijvoorbeeld de Beco Butterfly II, Gemini of Tuli babydrager.

Je porte mon bebe, rekbare draagdoekDe rekbare (elastische) draagdoek is een draagdoek die perfect is voor beginners. De rekbare stof laat zich gemakkelijk knopen, draagt comfortabel en is heel fijn om mee te starten. Voordeel van een rekbare draagdoek is dat je hem al helemaal knoopt voordat je je kindje erin doet. Eenmaal om kan je hem in principe de hele dag omhouden. Voor een voeding of schone luier til je je kindje uit de doek en daarna kan hij er zo weer in. Ook ideaal om bijvoorbeel thuis al voor te knopen als je met de auto weggaat. Op de plaats van bestemming til je je baby uit zijn autostoeltje en zet je hem zo weer in de doek.

Je Porte mon Bebe, is een merk draagdoek dat zo stevig is dat je hem heel lang kan gebruiken zonder door te zakken.

Didymos LimeEen lange geweven draagdoek of knoopdoek is waarschijnlijk de meest veelzijdige en ergonomische draagdoek, maar ook de draagdoek die de meeste oefening vraagt. Veel mensen zien op tegen het knopen van de doek. Wij hebben in ons assortiment gekozen voor draagdoeken die voor iedereen goed te knopen zijn.
Een geweven draagdoek lijkt in gebruik veel op een rekbare knoopdoek, maar doordat een geweven draagdoek alleen diagononaal iets rekt is het mogelijk om langer comfortabel te dragen. Doordat de stof niet doorhangt is, het met een geweven knoopdoek ook mogelijk om zware baby’s en peuters ergonomisch te dragen.

De geweven draagdoeken van Didymos worden bovendien geleverd met een uitgebreide handleiding op zowel papier als DVD waar veel knoopmethodes op worden voorgedaan. Dit maakt het starten met de doek een stuk makkelijker.

Een draagdoek heeft oneindig veel mogelijkheden, buik-, heup-, rugdragen, hoog of laag, pasgeborene tot peuter. Met de knoopdoek kan je alle kanten op. Met een geweven draagdoek kun je de doek zo knopen, dat je het gewicht verdeelt over beide schouders, rug en bekken. Ook lang dragen is op deze manier comfortabel.
Nadeel is dat het leren knopen van verschillende draagmethodes oefening vergt, het is echter goed te doen om te starten met het leren van slecht 1 of 2 draagmethodes om zo al veel plezier te hebben van de draagdoek.
Je kunt bij ons ook terecht voor een draagconsult als je meer hulp nodig hebt met het knopen. Onze draagconsulent helpt u graag verder.


Beco Butterfly II

Een ergonomische babydrager is een drager die is afgeleid van een Mei Tai, maar door middel van gespen en extra versteviging het gebruiksgemak verhoogd. Wij hebben de Beco en Tuli in ons assortiment. Beide dragers zijn te gebruiken op buik en rug. De Beco Gemini is ook te gebruiken op de heup. De modellen dragen erg comfortabel en verdelen het gewicht over de schouders, rug en heup.
De Beco is gelijk te gebruiken vanaf de geboorte, Tuli vanaf ongeveer een half jaar en Tuli peuter bruikbaar vanaf ongeveer 1,5 jaar.

De gestructureerde babydrager lijkt qua vormgeving veel op een hikingrugzak. Een brede verstevigde heupband klik je om je heupen met een gesp. De schouderbanden zijn extra verstevigd en de extra borstriem zorgt ervoor dat de schouderbanden goed op hun plaats blijven zitten. Alle banden zijn gemakkelijk te verstellen en deze drager is zo uitermate geschikt voor lange wandelingen. Een ander voordeel is dat de dragers lichtgewicht zijn en klein op te vouwen, ideaal dus voor op reis maar ook voor in de luiertas.

Juiste houding pasgeboren baby

Kikkerhouding draagdoekHet grote verschil tussen onze draagzakken en veel andere draagzakken op de markt is dat een baby in onze ergonomische dragers een betere houding aanneemt en beter wordt ondersteund. Bij veel dragers op de markt hangen de baby’s in de drager alsof ze aan een parachute hangen. Het hele gewicht hangt aan het kruis van de baby. De rug van de baby hangt vrij recht wat geen optimale houding is. In onze dragers kunnen baby’s in de natuurlijke kikkerhouding met opgetrokken beentjes worden gedragen. Deze houding is beter voor de ontwikkeling van de heupjes en de rug.
Niet alleen een houding die beter is voor je kindje maar deze actieve houding draagt ook voor de ouder lichter. Daarom is het nog mogelijk om een peuter in een goede drager op je rug te dragen zonder dat het te zwaar is.


Vergelijking van de verschillende dragers en draagdoeken.

  Ring Sling Mei Tai Geweven draagdoek gestructureerde babydrager

Één schouder

Ja Nee alleen op de heup Nee
Twee schouders Nee Ja Ja Ja
Buik dragen Uitstekend Uitstekend Uitstekend Uitstekend
Heup dragen Uitstekend Mogelijk Mogelijk Alleen met Beco
Rug dragen Mogelijk * Uitstekend Uitstekend Uitstekend
Baby kan vooruit kijken Ja Nee
Niet aangeraden Nee
Geschikt voor Pasgeborene Uitstekend Uitstekend Uitstekend Alleen met Insert
Geschikt voor oudere baby Uitstekend Uitstekend Uitstekend Uitstekend


Ring Sling

Mei Tai

Geweven draagdoek

gestructureerde babydrager

Geschikt voor peuter Ja ** Uitstekend Uitstekend Uitstekend
geschikt voor meerdere maten Ja Ja Ja Ja
Aan te passen aan elke maat Ja Ja Ja Ja
Makkelijk te leren Ja Oefening vereist Oefening vereist Ja
Makkelijk aan - uit Uitstekend Matig Matig Uitstekend
Comfort voor kort gebruik Uitstekend Uitstekend Uitstekend Uitstekend
Comfort voor lang gebruik Verschilt ** Uitstekend Uitstekend Uitstekend
* In verband met veiligheidsredenen wordt het afgeraden kleine baby’s in Ringsling op de rug te dragen. Peuters die zelfstandig kunnen zitten kunnen in deze dragers wel op de rug gedragen worden.
** Ringsling dragers zijn erg comfortabel om kleine baby’s lang te dragen. Zwaardere baby’s en peuters worden comfortabeler gedragen in een drager die over beide schouders gaat.


Voordelen van babydragen voor ouder en kind

In onze westerse cultuur worden baby’s niet vaak in dragers gedragen. In andere culturen is dit echter heel normaal. En dat is niet zo gek als je je bedenkt dat je kindje al 9 maanden bij je hebt gedragen. Behalve dat het heel natuurlijk aanvoelt om je kind dicht tegen je aan te dragen, heeft het dragen nog meer voordelen. Deze kun je hieronder lezen. 10 voordelen van het dragen van je kind in een drager

  1. Je kunt je vrij bewegen  zonder onhandige kinderwagen. Geen last van te nauwe gangpaden, trapjes en drempels. Een drager is bijvoorbeeld makkelijk bij drukke evenementen of locaties waar het met een kinderwagen onbegaanbaar is.

  2. Je hebt je handen vrij!  Handen vrij voor huishoudelijke taken, eventuele broertjes en zusjes en om lekker te shoppen.

  3. Het dragen van je baby is goed voor zijn/haar lichamelijke ontwikkeling. De baby neemt doordat je hem/haar dicht tegen je lichaam draagt jouw ritme aan. Je ademhaling, hartslag en ritme van bewegen stimuleeren de baby hem/haar eigen ritme te controleren. Bovendien is het een goede oefening voor het evenwichtsgevoel van de baby.

  4. Baby’s die veel worden gedragen huilen minder. In uitheemse culturen waar de moeders de baby’s veel dragen huilen de baby’s vaak enkele minuten per dag terwijl in onze westerse cultuur de baby’s vaak uren per dag huilen.

  5. De drager is een veilige plaats voor de baby.  Niet alleen voor jezelf voelt het veiliger om de baby dicht tegen je aan te dragen, ook de baby voelt zich veilig tegen je lichaam aan en kan rustig de wereld om hem/haar heen observeren.

  6. De drager bevordert de communicatie tussen ouder en kind. Dicht tegen elkaar aan ben je zeer gevoelig voor elkaars signalen. Zonder huilen kan je kind laten merken wanneer hij hongerig of verveeld is. Andersom wordt het vertrouwen van je baby in jou hierdoor versterkt.

  7. De drager zorgt voor een goede band. Ook is de drager een goed middel voor bijvoorbeeld vaders en grootouders om een hechte band te ontwikkelen met je kind. De moeder heeft deze natuurlijke band al door de zwangerschap. De drager is ook een middel voor anderen om een band met de baby op te bouwen.

  8. Het dragen is een goede oefening voor je lichaam. Een stevige wandeling met je baby is goed voor je lijf, bovendien een goed middel om de baby in slaap te krijgen.

  9. Kinderen leren veel vanuit de drager. Kinderen die veel worden gedragen in een drager leren veel door de wereld om hen heen te observeren. Op dezelfde hoogte als volwassenen leren ze alert te zijn voor de wereld om hen heen.

  10. Handen vrij met borstvoeden. Sommige moeders voeden hun kindje zelfs in de drager en hebben zo hun handen vrij.Content

Custom Left Slide Out

You can add any content here, text, images, etc.your alt text here