Dutch  English  

Draagconsult

Persoonlijk Draagconsult

Verening van DraagdoekconultenTrageschule Dresden

Draagconsult Een draagdoek ingewikkeld? Nee hoor, dat valt reuze mee, het knopen is voor iedereen te leren.
Je kunt bij ons terecht voor een persoonlijk draagconsult. Ik leer je dan stap voor stap hoe je een draagdoek, ringsling of ergonomische drager kan gebruiken.
Of je nu op je buik, heup of rug wilt dragen.

Mijn naam is Esther Ringelenberg en ik heb de opleiding tot draagconsulent gevolgd bij de Duitse Trageschule® (2011, basis en gevorderd), daarnaast ben ik moeder van twee dochters (2009 en 2012) die beide vanaf hun geboorte gedragen worden. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Draagconsulenten. Het doel van deze vereniging is het bekend maken en het gebruik stimuleren van ergonomisch verantwoorde babydragers.
Als moeder weet ik zelf hoe fijn het dragen is en ik wil dit graag doorgeven aan andere ouders. Buiten het praktische en de extra voordelen voor je kindje is het ook gewoon erg fijn en gezellig. Ik zou als moeder niet zonder mijn draagdoek kunnen.

Consulten vinden plaats op ons adres in Ede (dichtbij Ede-Centrum).
We nemen samen de tijd om het knopen goed onder de knie te krijgen. We leggen de nadruk op de juiste houding en ondersteuning voor je kindje en de meest comfortabele draagwijze voor de ouder.

We oefenen eerst met een speciale draagpop die het gewicht heeft van een echte baby. Lukt dat goed dan oefenen we verder met je eigen kindje. Uiteindelijk ben je in staat om zelf je kindje op een veilige en comfortabele manier te knopen en dragen.

Er is keuze uit een aantal type consulten:

Standaard Draagconsult
Bij het Standaard consult nemen we 1,5- 2 uur uitgebreid de tijd om één draagwijze te leren. Dat kan op de buik, heup of rug zijn en met een draagdoek, ringsling of ergonomische drager.
Eerst oefenen we met de draagpop totdat je er vertrouwen in hebt en je er aan toe bent om met je eigen kindje verder te oefenen.
Na het consult kun je je kindje zelf veilig en comfortabel dragen.
Het is mogelijk om te oefenen met je eigen draagdoek/drager of er een van ons te lenen. Gelijk een draagdoek aanschaffen en kiezen voor een Standaard Draagconsult inclusief rekkende of geweven draagdoek, voor een aantrekkelijk pakketprijs behoort ook tot de mogelijkheden.
Standaard Draagconsult vanaf 47,50 euro.

Informatieconsult
Dit consult is bedoeld voor mensen die door de bomen het bos niet meer zien en onze producten graag eens in het echt willen zien en proberen. We oefenen bij dit consult niet met je kindje maar het is puur bedoeld om de verschillende producten te bekijken en passen (met de draagpop).
Het comfort van een drager is heel persoonlijk, het kan dus fijn zijn om de verschillende producten eerst te testen. Uiteraard is het mogelijk om gelijk een van onze producten aan te schaffen.
Het Informatieconsult duurt ongeveer een uur, kosten 30 euro.

Kort Draagconsult
Heb je al draagervaring maar krijg je het niet helemaal comfortabel of wil je een nieuwe knoop leren. Dan is het Kort Draagconsult een goede keuze. We nemen samen de knoop door en ik geef je tips om je techniek te verbeteren.
Heb je buikdraagervarving maar wil je voor het eerst rugdragen met een draagdoek dan is het Kort Draagconsult te kort, daarvoor is het Standaardconsult meer geschikt.
Kosten Kort Draagconsult 40 euro voor ongeveer 1 uur.
 

  • Heb je nog vragen over onze draagconsulten dan kan je ons je vraag stellen via het contactformulier.
    Je mag ons natuurlijk ook bellen als je vragen hebt of een afspraak wilt maken (0318-840649).
  • Is je kindje nog niet geboren maar wil je na bevalling gelijk beginnen met dragen, ook dan is een Standaard Draagconsult aan te raden. We oefenen uitgebreid met de draagpop zodat je vanaf week één je kindje bij je kan dragen.
  • Je kunt het consult via onze webshop bestellen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.
  • Een draagconsult is ook een heel leuk en nuttig kraamcadeau, daarvoor hebben we de Draagconsult Tegoedbon in het leven geroepen. Te bestellen via de webshop.

 
Content

Custom Left Slide Out

You can add any content here, text, images, etc.your alt text here